KUR HASHIM PASHA E BËN KOSOVËN HASHA

  Shkruan: Agim Sylejmani, Zvicër   Parlamenti Evropian e kishte paraparë pas disa muajve të vë në rend dite dhe të shqyrtojë e ta hedhë në votim çështjen e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës. Por, më 12 shtator 2018 në lajme u njoftua se çuditërisht të nesërmen në rendin e ditës në mbledhjenAA Vision/ Ismet Sylejmani: Fjalimi për heronjët Besim Latifi dhe Skender Munolli

AA Vision/ Ismet Sylejmani: Fjalimi për heronjët Besim Latifi dhe Skender Munolli

https://www.youtube.com/watch?v=dBwPRFKTqvU&feature=youtu.be

Me rastin e 28 vjetorit të rënjes heroike të Besim Latifit dhe Skender Munollit në Pollatë të LLapit u mbajt një tubim përkujtimor. Ja fjalimi i plotë i Ismet Sylejmanit:

POLLATA LEGJENDARE

E dashur dhe shumë e nderuar familja Munolli e Pollatës!

Të dashura dhe të nderuara familje të heronjëve të deshmoreve Besim Latifi dhe Skender Munolli!

Të dashur dhe shumë të nderuar familjarë të heronjeve dhe deshmoreve të Atdheut!

Të nderuar të pranishëm, veprimtarë, patriot ish – të burgosur politik, luftetarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, komandantë!

Është knaqësi dhe nderë i madhë të flasësh në Pollatë përpara këtij vendi që është deshmi e gjallë e luftës dhe heroizmit të pashembullt të vitit 1990!

Është thënë dhe shkruar gjithmonë nëpër histori se çdo pëllëmbë e Atdheut tonë, është histori e madhe dhe e lavdishme!

Por ky vend këtu është histori që na ka mësuar dhe na ka bindur se lufta për lirinë e popullit shqiptar është e mundeshme dhe çlirimi i Atdheut bëhet vetëm me luftë të armatosur!

Krahina e Llapit nga ky vend e ka marrë nismen e parë, se lufta kunder Serbisë bëhet me sukses të madh por gjaku është e pashmangshme që të mos derdhet!

Të gjith e dimë se viti 1990 është vit i madh, sepse Pollata e ka shkundur përgjithmonë nga gjumi popullin dhe politikanët pacifistë, sepse pa luftë të armatosur nuk bëhet e mundëshme liria dhe pavarësia e popullit tonë!

Kësaj ngjarje dhe kësaj lufte të madhe këtu të Munollëve të lavdishëm, i ka paraprirë Çeta heroike e Llapit , i ka paraprirë gjaku i derdhur për liri i Ali Ajetit , i Bedri Sokoli , i Afrim Zhitisë dhe i Fahri Fazliut!

Ajo ka qenë pararëndsja e betejes këtu që është zhvilluar me pushkë e me bomba, me barut që është larë me gjak.

Gjaku i Besimit dhe gjaku i Skenderit, ka qenë vula përfundimtare, dhe është nisur fillimi i krijimit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!
Hasan Ramandani është vazhduesi besnikë i heroizmit masiv të Munollve.

Është e pashmangshme që të mos përmendet profesori i matematikes Isuf Latifi, i cili me laps dhe me ditarë përpara nxënseve i ka braktisur ato dhe ka kapur pushken e luftës për liri, dhe lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, këtu në këtë vendë ka pasur kuptim më shumë se kudo, sepse e ka lidhur Demë Ahmetin dikur, e ka lidhur folenë e të burgosurve politikë ku ka qendruar edhe Metush Krasniqi këtu, e ka vazhduar me luftën heroike të Munollëve, kjo ngjarje e 28 viteve që koinsidon me ditën sot dhe ditën atëherë, neve na obligon shumë!

Munollëve dhe Pollatës, populli shqiptar jo vetëm që duhet t’iu përulet pëgjithmonë, por edhe ju ka borgj!

Lavdi e përjetshme!
Nderë dhe Lavdi përgjithmonë!

Ismet Sylejmani
Pollatë, 13 shtator 2018!E KUJT ËSHTË POLICIA E KOSOVËS?

Shkruan: Agim Sylejmani, Zvicër   Duke parë pamjet trishtuese në televizion, pamje që paraqisnin rrugët e Gjakovës, ku nënat gjakovare dhe popullata kishin dalur për të mos lejuar pelegrinët serbë të futeshin në Gjakovë (në mesin e tyre edhe kriminelë të regjur e që drejtësia as sot e kësaj dite nuk i ndjek), ndërsa policiaShpirti protestues ndaj dukurive negative në shoqëri po bartet edhe në diasporën tonë të shpërndarë

AA Vision/ Agim Sylejmani: Protestë kundër plaçkitjes së kurbetçarëve

https://youtu.be/2znNIMme_NILETËR E HAPUR: Pse po më gjykojnë?

Nga Dr. Sadri RAMABAJA Zonja kryetare dhe ju anëtarë të Trupit Gjykues, me një gjykim objektiv, të drejtë dhe pa ekuiovoke, duke e shpallur aktakuzën ndaj meje siç është – të motivuar politikisht, duke i dhënë fund perskeutimit tim politik, ju do t’i bëni një shërbim të madh çlirimit të sistemit të drejtësisë nga mbetjet eGJERGJ KALAJ, SHQIPERINË E DESHI ME ZEMËR E ME SHPIRT

  Në fshatin Priften në malësinë e Grudës, te varri i atdhetarit të madh e të lavdishëm GJERGJ KALAJ. Në praninë e bashkëshortes së shqiptarit të madh Gjergj Kalaj, atdhetares dhe motrës tonë Gjyste Kalaj!   Në prani të vëllaut Gjovalinit dhe të,shokëve e miqve të Gjergjit nga vendlindja e tij e nga Tuzi, ngaNjeriu i mirë dhe atdhetari i madh Gjergj Kalaj

  Nga: Xhevdet Shehu   Shënime për librin me kujtime “Gjergj Kalaj – Homazh për njeriun dhe patriotin e shquar”, i cili promovohet sot në  Tuz, me një pjesëmarrje të gjerë nga komuniteti i shqiptarëve të atjeshëm, intelektualëve nga Shqipëria, Kosova e deri nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Nuk kam patur rast ta njohKUSH MUND TË QËNDROJË PRAPA SKANDALIT ME PROKURORINË?

 Shkruan: Agim Sylejmani, Zvicër   TOP titujt e TOP temat e ditës - prokurori i ikur në SHBA dhe listat e fryra të veteranëve të luftës! U mendova shumë dhe u përpoqa të kap një fije për të shtjelluar problemin e krijuar, por sikur më ngatërrohej lëmshi. Disi sikur po mjegullohet i gjithë procesi. Sikur nëReagim nga familja e Hasan Prishtinës: Fantazmat me eshtra nuk mund ta zhbëjnë hasanizmin

  Kujt i konvenon pikërisht tani të mjegullohet e vërteta rreth kolosit Hasan Prishtina dhe a mund të konsiderohet krejt si sherr budallai ky pretendim fallc i Kastriot Dervishit, të cilit paradoksalisht më tepër i intereson konsiparcioni historik rreth së kaluarës që lidhet me eshtrat e Hasan Pristinës, se sa misioni  kombëtar i tij iLUFTA PËR T`U BËRË SHËRBËTOR

Shkruan: Shaip BEQIRI Klasa e inteligjencies shqiptare e Kosovës, e cila në pjesën e saj më të madhe ishte shndërruar në një kope punonjësish politikë-shoqërorë, nga fushatat diferencuese të vjetëve `80 drejtpërdrejt po kthehej në një elitë drejtuese të proceseve të ashtuquajtura demokratike në fillim të vjetëve `90, pra pikërisht atëherë kur shqiptarëve të Kosovës