Cila është pasuria më e madhe kombëtare sipas Xhevat Limanit?

INTERVISTA 6 February, 2017, 13:00 Në serinë e intervistave të quajtura “Intervista Kuqezi”, që realizohen me personalitete të ndryshme shqiptare, nga Gazeta Online “Sovrani.info”, me një bllok pyetjesh ekskluzivisht për shqiptarët, është përgjigjur Xhevat Limani Cili është vendi më i bukur shqiptar? Qyteti hyjnor i Strugës Kush është personaliteti shqiptar më i rëndësishëm që i kaFundi i Filozofisë apo Fundi i Teorisë – Richard Rorty

Shkruan: Mr. Sc.  Blerta Haxhiaj Interesi në filozofi zana-fillën e ka te Habia sepse edhe pyetja Pse e ka një se-pse …Pa brirë je mbret! Pa brirë je pasha! Pa brirë është dhe moda!  Duke teorizuar postmodernen pashmangshmërisht inkurajojmë sulmet ndaj postmodernes siç janë sulmet e Lyotard-it dhe Foucault-së mbi teoritë moderne për qasjet eU shua Kryeartisti Sefedin Nuredini – Sefa

Vdekja e papritur tingëllon me kob, me kujë, plotë gjamë e rrëmujë. A pak pate të tjerë (edhepse vdekjen e kemi hak), po shkove dhe na more Princin dhe më të bukurin e skenës që me artin e tij maestral nē kohë më të vështira solli vetëm pranverë. Dhe stinë me pemë solli Sefa. Ishte“Rexhep Malaj, zjarr lufte që nuk shuhet”

  Recenzion mbi librin monografik të biografit të Rexhep Malajt, Agim Sylejmani   Shkruan: Fatmir Arifi Veprat historike si kjo që po përurojmë sot kanë për synim që t’i japin kuptim më të thellë të kaluarës tonë historike sepse kjo është në natyrën e hulumtuesve të përkushtuar shkencorë, që të bartin mendimet nga gjenerata nëArritje e madhe e vitit 2016. Shqiptarët e Maqedonisë e dërgojnë me votën e tyre të lirë e demokratike, shqiptarin ortodoks në Parlamentin e Maqedonisë

Shkruan: Ismet Sylejmani, Prishtinë   PARLAMENTI I MAQEDONISË Në Parlamentin e Maqedonisë, të dalë nga zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 që po e lëmë pas, do të ulen deputetët e dalë nga këto zgjedhje. Në përbërjen e deputetëve, ka edhe deputetë të vjetër të mëhershëm, por edhe të rinj që kanë fituar dhe do tëBashkimi bën fuqinë

  Një platform e bashkuar,një Komb, një qëndrim! Me Sfiden për ti bashkuar shqiptarët rreth një platforme te pëbashkët u përballën;Skenderbeu por ja arriti dhe shqiptarët fituan kundër një perandorije e cila ishte një superfuqi e kohes së tij. Të njejtat vështirësi e priten edhe “Hasan Prishtinen” turin e levizjes kombëtare shqiptare në perpjekje përBujar LAKO-kryeartist

Shkruan: Xhevat Limani, New York Në pllakatin e Dramës “VARRTARËT” me autor dhe regjisor Xheva Limani realizuar në Teatrin shqiptar në Shkup. Bujari është Aktori i parë që theu kufirin shqiptaro- shqiptar në fillim të viteve të “90-ta kur Shqipëria trajtohej si armik i Jugosllavisë. Bujari me shokë ka meritën dhe guximin artistik që iÇfarë përmban dhe çfarë paraqet Marrëveshja ushtarake e Kumanovës në mes të KFOR-it dhe ushtrisë jugosllave

 Shkruan: Agim Sylejmani Çfarë përmban dhe çfarë paraqet Marrëveshja ushtarake e Kumanovës në mes të KFOR-it dhe ushtrisë jugosllave e nënshkruar më 9 qershor 1999,sipas së cilës operacionet luftarake në nënqiellin e Kosovës përfundojnë më 12 qershor 1999 duke detyruar forcat serbe të tërhiqen? Kjo tërheqje, sipas marrëveshjes është e përhershme, apo e përkohëshme? ÇfarëSHQIPTARËT NË MAQEDONI U BASHKUAN NË KUVEND BASHKËKOHOR

Ismet Sylejmani, Prishtinë   Levizje e menqur dhe shpresëdhënëse, vazhdimësi e frymës skenderbegiane të afrimit dhe të pajtimit të popullit shqiptar! Momente kur armiqt e popullit shqiptar përjetojnë temperaturë shpirtërore, dhembje koke dhe dëshprim e dekurajim! Kjo ngjarje e madhe politike kombëtare, i lë me gishta në gojë kundërshtarët politik të cilët nuk mund tëBRANKO MANOJLOVSKI, DEPUTET I POPULLIT SHQIPTAR

Shkruan: Ismet Sylejmani, Prishtinë Në zgjedhjet e 11 dhjetorit 2016 në Maqedoni, krahas rezultatit të zgjedhjeve, ku shqiptarët humbën shtatë deputetë, sepse dolën me më pak deputetë sesa në zgjedhjet e kaluara, ngaqë mbi 70 000 vota shqiptare shkuan në partinë maqedonase LSDM, realitet i hidhur ky, për të cilin duhet një analizë e domosdoshme,