Category: Philantropy

APEL

Të nderuar, Në lidhje me ngjarjet e fundit me disa agjenci për ndërmjetësim gjatë punësimit për të cilat ekzistojnë informacione për mashtrim të studentëve për punë jashtë vendit, APELOJMË tek opinioni i gjërë që kandidatët për punë jashë vendit të jenë shumë të vëmendshëm kur të bejnë një vendim të tillë. Respektivisht, sipas Nenit 22,Libri i Luz P. THaqit “Deshmi ne Kohe”, katalogizohet ne “ Library of U.S. Congress” ne Washington DC July 17, 2017

  Bibloteka e Kongresit Amerikan,njihet si institucioni i pare kulturor federal ne SHBA dhe sot si libraria ma e madhe ne bote e themeluar ne vitin 1800, ndersa e vendosur ne Capitoll Hill ne vitin 1814 atebote me nje sfond te 6478 librash. “Library of Congress”, eshte dege e Kongresit Amerikan ku drejtori i sajeAktori i shquar Mirsad Abazi në shfaqen e re “Një shtrat plot me të huaj”

    Intervistë eksluzive  me aktorin e talentuar Mirsad Abazi    Aktori i mirnjohur Mirsad Abazi pati një sukses të jashtëzakonshëm në New York me filmin “A Long Way Home” me regji të Ibër Dearit. Filmi “A Long Way Home” triumfoi në New York dhe fitoi çmimin “Regjia më e mirë” te festivali që uPritet vendimi për vendosjen e shtatores së tribunit të kombit Ramiz Cërnica në qytetin e Gjilanit

   SHKUPI NDERON BIJËN E SAJ, GONXHE BOJAXHIU – NËNË TEREZA

Fjalimi i mbajtur nga Prof. Dr. Skender Asani në Shkup me 26 Shtator 2016 Jam shumë i nderuar që sot kam nderin që në emër të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, që tashmë është bërë kujdestar i vlerave të njëmendta shpirtërore e kulturore shqiptare në Maqedoni, t’ju dëshiroj mirëseardhje nëShën Tereza është emri më i nderuar në botë në kohën tonë dhe shqiptarja më e madhe e të gjitha kohërave

  Muhamet Mavraj, Prishtinë Do ta deshironte secili komb, do ta nderonte secilin komb, por ja qe Zoti deshiroi te ishte nga gjaku yne, dhe ajo e nderoi kete race me shume se kushdo ndokund e ndonjehere! Ajo ka lindur ne kryeqytetin e Vilajetit te Kosoves, ne Shkup, 1910. Pas copetimit te trojeve, familja uPopulli shqiptar në Maqedoni po përjeton zgjim kombëtar

Populli shqiptar ne pergjithesi dhe veçanerisht ai qe jeton ne Maqedoni, nen udheheqejen e njerit prej bijeve te tij me te lavdishem e me besnik, te paperkulurit, udheheqesit largepames Ali Ahmeti, po jeton ditet jo vetem te çlirimit kombetar, te zgjimit historik, por edhe te ndryshimit te madh e te panjohur deri me tani neShefqete Gosalci poete e penës,këngëtare,veprimtare dhe luftëtare e dalluar!

Shkruan: Asllan Dibrani Shefqete  Gosalci me veprimtarinë e saj ka lënë gjurmë  në  opusin  e letërsisë  shqipe si ,poete. Aranzhmanin e saj e begatoj me  një serë aktivitetesh, që si  poligon  e kishte  bazën  e trungut kombëtar. Ajo dha  një   serë aktivitetesh në  gara të ndryshme  të  letërsisë shqipe. Poezia e saj  ka thyer kornizatDOLI NGA SHTYPI LIBRI ‘’LUMI I KËNGËVE MYZEQARE”

Nga :Andy Apolloni, New York   Para disa kohësh doli nga shtypi libri “Lumi i këngëve Muzeqare”, i autorit Themi Tushe, shtypur nga botimet “Kumi” në Tiranë. Në këtë libër kanë zënë vend  rreth njëqind e dyzetë këngë popullore të zgjedhura, që janë kënduar në krahinën e Myzeqesë. E gjithë kjo pasuri e madhe folklorike  eIntervistë ekskluzive me themeluesin e Lobit Euro-Atlantik Shqiptar Global Skenderbeg Klaiqi

Buja rreth  Lobit shqiptar që u krijuar  në kohët e fundit   ma imponoj që ta zhvillojmë një intervistë me atdhetarin,veprimtarin,përkthyesin,koreografin,humanistin,regjisorin, hulumtuesin shkencor,kryetarin e Bashkësisë Shqiptare për Badenwürttemberg dhe së fundmi  kryetarin e Lobit Euro-Atlantik Shqiptar Global,zotin Skenderbeg Kaliqin. E takuam në  vlugun  e punës   në themelimin e degës së Lobit Euro-Atlantik Shqiptar  në Shtutgard të Gjermanisë.