Category: Education

Tre shqiptaro-amerikanët që humbën jetën me 11 shtator 2001

Ngjarjet e tmerrshme të 11 shtatorit përfshihen në kujtimet tona dhe gdhenden në zemrat tona. Ato janë ndër momentet përcaktuese të historisë. Ndoshta të ata që jetonin në atë kohë në New York kujtojnë se çfarë po bënte ai ose ajo kur ajo binte Kullat Binjake. Dhe jam i sigurt se shumica prej nesh endeRemembering Albanian -American victims of terrorist attack on September 11, 2001

Qazim Doda, September 11, 2019 The horrific events of 9/11 are etched in our memories and engraved in our hearts. They are among the defining moments in history. Probably everyone present here recalls what he or she was doing when the Twin Towers fell. And I am sure most of us still recollect the horrorXHAVIT HAZIRI NË BRONZ

Në bronz është derdhur dhe është vendosur për të qëndruar përgjithmonë madhështorë, truimfatorë e vertikalisht në sytë e çdo shqiptari patriot e atdhetar, liribërës e çlirimtarë, në sytë çdo pjestari të rëndomtë të popullit shqiptar, në sytë e çdo qytetari të Obiliqit në veçanti e të Kosovës në përgjithësi. Përpara pallatit të kulturës në Obiliq,JOHN KRASNIQI KËNGË PËR HEROIN E KOMBIT FEHMI LLADROVCI

Në fshatin e lindjes të Udhëheqësit të madh e Gjeneralit të lavdishëm të UÇK-së, Heroit të Kombit Fehmi Lladrovci. Në truallin e Vëllezërve Karaqica, aty ku unë për herë të parë në jetën time kam ngrënë bukë drenice në vitin 1983. Në shtepinë e mikut të nderuar Goni Karaqica, bashkë me kryetarin më të mirëI BRUMOSUR ME DASHURI NDAJ ATDHEUT

Fjalim lamtumirës për Qazim Zekaj   Të nderuar e të dashur të pranishëm në këtë ceremoni mortore. Shokë, miq, të afërm, ushtarë të UÇK-së, ju veteran e invalid, me një ndjenjë respekti të veçantë dhe krenarie po ju falënderojmë për këtë pjesmarrje në përcjelljen e fundit të prindit tonë i cili ishte edhe me ju,NJOFTIM

  Veprimtarë të çështjes kombëtare: Të dashur shokë e të afërm, veprimtarë të çështjes kombëtare, ushtarë e komandantë, veteran e invalid të UÇK-së së lavdishme, familje të dëshmorëve ju njoftojmë se më 13.08.2019 në Zvicerr në moshën 84 vjeçare u nda nga jeta, vepimtari i papërkulur dhe i devotshëm i cili kurrë nuk pushoi sëNË ‘KËRKIM’ TË ALI AHMETIT

Shkruan: Bedri Islami Duke marrë shkas nga një letër drejtuar mikut tim, Ismet Sylejmani, përsiatje për pushtetin, njeriun dhe artin e vështirë të të jetuarit në paqe. Disa ditë më parë, pikërisht me 21 qershor, ju dërgova letrën e mëposhtme, e cila në fakt, mori fillesë nga nderimi që ju ishte bërë, duke i vënëNë Zvicër u themelua qendra “Gjenocidi ne Kosovë – Plagë e Hapur”

  Më 30 qershor 2019, në Bernë të Zvicrës, u themelua “Qendra GJENOCIDI NË KOSOVË-PLAGË E HAPUR”. Qendra ka për qëllim të shndërrohet në rrjet të organizuar intelektualësh dhe veprimtarësh, të cilët angazhohen vullnetarisht për informimin e drejtë dhe ndriçimin e plotë të gjenocidit në Kosovë dhe të këmbëngulin në domosdoshmërinë e ngadhënjimit të drejtësisë.Në Paris Wilsoni e tha atë që nuk mundi ta shpaloste Hasan Prishtina

Nga Mehmet Prishtina Atë që nuk mundi ta shpaloste Hasan Prishtina, e bëri politikani i madh amerikan Woodrow Wilson.  Woodrow Wilson  do të mbetet në histori si një zë i gjallë që i dha jehonë ideve të pashpaluara  politike kombëtare të Hasan Prishtinës në një forum ndërkombëtar, siç ishte Konferenca e paqës në Paris. HistoriaSHTETI I NJERËZVE

Shkruan: Saimir Lolja Liria e njeriut (jo e ariut) është hapësira midis të drejtave dhe përgjegjësive të tij. Domethënë liria e njeriut ka kufi të poshtëm e të sipërm, kurse liria e ariut nuk ka kufi të sipërm. Demokracia është liria e njeriut (jo e ariut) për të votuar i lirë dhe shprehur mendim të