Libri i Luz P. THaqit “Deshmi ne Kohe”, katalogizohet ne “ Library of U.S. Congress” ne Washington DC July 17, 2017

Bibloteka e Kongresit Amerikan,njihet si institucioni i pare kulturor federal ne SHBA dhe sot si libraria ma e madhe ne bote e themeluar ne vitin 1800, ndersa e vendosur ne Capitoll Hill ne vitin 1814 atebote me nje sfond te 6478 librash.

“Library of Congress”, eshte dege e Kongresit Amerikan ku drejtori i saje emrohet nga kryetari I SHBA-ve.

Sot, kjo librari me prestigjiozja ne bote ka 164 milione tituj dhe 38 milione libra te vlersuara dhe te perzgjedhura nga te kater anet e botes. Libraria e Kongresit a mund te shfrytezohet edhe permes rrjetit te digjitalizuar në tere globin dhe ne te gjitha gjuhet e botes.

Studijuesit, krijuesit dhe autoret anembane botes e konsiderojne enderr, ndere dhe te arritur jetsore qe librat dhe punimet e tyre te zene vende ne kete librari.

“Eshte knaqesia e ime te JU njoftoj,ne emer te “Library of Congress” se libri i juaj “A testimony in Time” (“Deshmi ne Kohe”), eshte aprovuar per katalogizim i cili paraqet nje vlere shtese në koleksionet tona”, thuhet ne leter-konfirmimin e drejtoreshes se kesaj librarie ne Washington zonjes: Dr Carala Hayden derguar autorit Luz P. THaqit me date 12 korrik 2017.

Duke kerkuar librin me emrin e autorit ne katalogun e kesaj bibloteke ,do te dal libri “A Testimony in Time”(Deshmi ne kohe” e autorit Luz P. Thaqi me eksplikacion te subjektit te temave kyqe: ”Albanians in United Sates & Emigration and immigration – Albanians”.

Luz P. Thaqi, Ju pergezojme per kete arritje qe tregon vleren e punes dhe profesionalizmit tuaj shumevjeçar e cila te nderon ty dhe te gjithe neve si dhe popullin shqipetar kudo qe jane.

Urojme qe te vazhdosh edhe me botime te tjera!